30 кращих платформ для онлайн вчителів англійської
Частина 1 - Чому онлайн?
У роботі онлайн, як і в офлайн є плюси та мінуси. Я не даватиму вам стандартні порівняння з інтернету, а розповім свою чесну думку з цього приводу аргументуючи своїм особистим досвідом викладання онлайн та фактами.

Тому сідайте за зручніше і поїхали!

Плюси

1️⃣ Перший плюс це гнучкість. Гнучкість практично у всіх аспектах. По-перше, онлайн вчитель не прив'язаний до локації і може паралельно подорожувати, не зупиняючи роботу. По-друге, час та кількість занять у 99% ви вибираєте самостійно. По-третє, що і як викладати зазвичай теж залежить від Вас, головне, щоб студентам подобалося і був результат.

Зазвичай це через що вчителі хочуть викладати онлайн 😁

2️⃣ Другий плюс, який, можливо, не всі говорять у слух, але тримають у голові.
Це найнижчі ризики. Щоб почати роботу від вас зазвичай або не потрібно ніяких перельотів, оформлення документів і візи, так само вам 100% виплатять зарплату. Викладати англійську онлайн з дому значно дешевше, ніж викладати його в іншій країні.

Але я думаю, ви це і так знали 😊
Що з мінусів?
Як перетворити мінуси на плюси?
📌 Я буду з вами чесний, найкращий маркетинг – це бути носієм мови. На ринку викладачів англійської найбільш затребувані вчителі зазвичай вчителі з Британії, США, ПАР, Австралії і т.д. Не носії у 90% випадків займають вторинний ринок.

Що робити?
Як бути в такій, начебто, безнадійній ситуації? Насправді все на таке вже й погано. Оскільки школи знаходяться онлайн, то і кількість студентів з усього світу величезна.

Як працювати з мінусами роботи онлайн
Тут насамперед вирішує маркетинг. Вам потрібно серйозно поставитися до оформлення своєї відео презентації (як це робити правильно я розповів у своєму безкоштовному гайді), та облікового запису вчителя.

1️⃣ Щоб роботи вистачало, і розклад було завантажено, в першу чергу потрібно оформити свій профіль правильно, а по-друге потрібно напрацювати хороший рейтинг на платформі.

Для написання Bio та презентації - chat.openai.com
Для монтажу відео презентації – capcut.com
TEFL/TESOL - worldtesolacademy.com
English proficiency (FREE) - efset.org
Для онлайн презентацій - canva.com miro.com

2️⃣ Що робити, якщо все зробили правильно, а студентів все одно дуже мало. Перше і найголовніше, не втрачати позитивного настрою. Друге, раджу з самого початку реєструватися та розвивати свій обліковий запис на декількох платформах одночасно. Ви гарантовано отримаєте більше клієнтів із 3-5 платформ ніж з однієї. Починайте проходити реєстрацію з перших платформ і далі до списку.

3 платформи перевірених особисто мною:
✅ VIPKid - vipkid.com
✅ Magic Ears mmears.com
✅ Qkids - qkids.net
Мінуси ⛔️

1️⃣ Перший мінус, і я сказав би, єдиний істотний мінус - це зарплата. У порівнянні з офлайн роботою зарплата набагато нижча. Так, хтось скаже, що можна заробляти 20$+ викладаючи англійську онлайн, але це не можна вважати об'єктивним прикладом, оскільки таких вчителів не більше 5% на ринку не носіїв мови. Зазвичай ставка за роботу онлайн нижче (6-13 $), що зрештою значно знижує загальний дохід.

2️⃣ Другий мінус, це те, що на більшості освітніх платформ кількість робочих годин не гарантована. Це означає, що завантаження вашого розкладу залежить від вас.
Про процес працевлаштування. Що потрібно, щоб почати викладати? Як отримати роботу, якщо немає досвіду?
Відео курс з працевлаштування
Корисні матеріали:
Ви дізнаєтесь як правильно підготується та отримати роботу самостійно.
Робота вчителем
Що таке "Гайд"?
Рекомендовано для тих, хто вже в пошуку роботи. "Гайд" це практичні знання від А до Я, як отримати роботу вчителем.
Переглянути повний список шкіл ви можете натиснувши на кнопку нижче 👇🏻
Офіційний сайт EF SET
Тут ви можете отримати сертифікат, який акредитований і підходить для офіційного працевлаштування.
Вакансії
Вибирайте роботу виходячи зі своїх цілей та можливостей, та подавайте заявку в пару кліків.
У працевлаштуванні, сертифікати це як квиток щоб взяти участь. На більшості платформ сертифікати потрібні на етапі реєстрації. Не переплачуйте за цю формальність. Ваш успіх залежить від ваших навичок.