Топ 10 ESL ігор
Хочу поділитись з вами своїм досвідом за п'ять років роботи на посаді вчителя 😁 Ви, мабуть, уже знаєте, що в Інтернеті є тисячі ігор. То чому ж я даю лише 10?

Тому що урок – це не ігрова кімната, і головна мета – навчити студентів. Не всі ігри добре справляються з цим завданням, саме тому я вибрав 10 найефективніших ігор щодо вивчення англійської. Вони добре дотриманий баланс між користю і розвагою. З таким арсеналом ігор ваші уроки ніколи не будуть нудними. Сідайте по зручніше та почнемо!
ТЕСТ
Проходження цього тесту в рази збільшує ваші шанси пройти співбесіду та отримати роботу.
1️⃣ Jumping game
Це одна з найуніверсальніших ігор та також одна з моїх коханих. Є два варіанти, як у неї грати.

Варіант 1
Перше, що потрібно зробити, це викласти флешкартки на підлозі у лінію. Після чого студенти вишиковуються в колону перпендикулярно до лінії з флешкарток. Я називаю одну з флешкарток, і студенти стрибають до неї. Після того, як усі студенти стрибнули до правильної флешкартки, вони повинні сказати слово чи речення. Студент, який нічого не сказав чи стрибнув останнім, вибуває із гри.
Варіант 2
Студенти вишиковуються в одну колону, і я стаю перед ними. Я піднімаю дві флешкартки в лівій і правій руці вгору. Після того, як я називаю одну з цих флешкарток, студенти повинні стрибнути в правильну сторону. На відео ви можете переглянути один з варіантів цієї гри.
Як бонус для моїх вчителів я створив безкоштовний тест. Цей тест імітує співбесіду з рекрутером. Для тих, хто вважає, що питання легкі, я створив тест підвищеного рівня складності. Пройдіть та напишіть мені свій фідбек, я буду дуже вдячний за допомогу у моєму покращенні.
Ігри
На цьому маю все, друзі. Впевнений, із таким арсеналом ігор ваші уроки ніколи не будуть нудними. А для тих, хто думає про працевлаштування чи зміну роботи, я дуже рекомендую вкласти всі зусилля у підготовку та покращення власних навичок.
Висновок
Про процес працевлаштування. Що потрібно, щоб почати викладати? Як отримати роботу, якщо немає досвіду?
Відео курс з працевлаштування
Корисні матеріали:
Ви дізнаєтесь як правильно підготується та отримати роботу самостійно.
Робота вчителем
Вступ
Що таке "Гайд"?
Рекомендовано для тих, хто вже в пошуку роботи. "Гайд" це практичні знання від А до Я, як отримати роботу вчителем.
Офіційний сайт EF SET
Тут ви можете отримати сертифікат, який акредитований і підходить для офіційного працевлаштування.
Вакансії
Вибирайте роботу виходячи зі своїх цілей та можливостей, та подавайте заявку в пару кліків.
3️⃣ Tower of cups
Назва цієї гри говорить сама за себе. Для початку я вибираю одного студента і ставлю йому запитання. Після того, як студент відповів на моє запитання, починається гра. Студент бере одну чашку та ставить її на стіл. Після чого студент бере одну флешкартку. Якщо флешкартки немає під рукою, можна використовувати зошит. Студент кладе флешкартку зверху на чашку. Потім наступний студент розпочинає гру. Після відповіді на питання він бере одну чашку і ставить її на флешкартку попереднього студента. Таким чином, з кожним новим студентом вежа з чашок та флешкарток стає все вищою і вищою. Цю гру можна закінчити будь-якої миті, або грати доти, доки вежа не завалиться. А щоб не завалиться на співбесіді як та вежа, всім раджу тренуватися на безкоштовному симуляторі співбесід. Є два рівні: легко та складно. Пройдіть за посиланням нижче.
4️⃣ Music chair
Ця гра дуже відома не лише серед учителів. У ній грають на конкурсах, а іноді навіть на весіллях. Правила прості: хто лишився без стільця, той і програв. Я ставлю кілька стільців у центрі класу спинками один до одного. Кількість стільців має бути меншою, ніж кількість студентів, що грають. Після чого я вмикаю будь-яку музику, а студенти тим часом ходять навколо стільців. Тільки я зупиняю музику, усі мають сісти.

Той, хто не встиг і залишився без стільця, відповідає на запитання та вибуває з гри.
Я сподіваюся, у вас ця гра буде проходити в більш доброзичливій обстановці, ніж на цьому відео 😁
5️⃣ Passing the ball
Наступна гра досить схожа на попередню, але в неї є свої особливості.

Усі студенти сидять на стільцях, бажано у колі поруч один з одним. Я вмикаю музику, і студенти починають передавати по колу м'ячик чи будь-який інший предмет. Коли музика зупиняється, студент, який тримає м'ячик у цей момент, має відповісти на запитання. Ця гра більш підходить для гіперактивних класів або маленьких дітей, тому що студентам не потрібно вставати та бігати, що знижує ризик травмуватися.

Коли граєте цю гру вперше, це може виглядати приблизно так 😁
Тому вам потрібно приділити увагу деяким студентам і поквапити їх.
6️⃣ Treasury hunt
Мої студенти дуже люблять цю гру. На початку гри усі мають заплющити очі. Після чого я ховаю флешкартки у різних місцях у класі. Коли всі флешкартки заховані, я відлічую 5 секунд, після чого студенти мають їх знайти. Тоді, коли всі флешкартки знайдені, я перевіряю їх знання та кількість карток, які вони зібрали. Кожен студент одержує відповідну кількість балів.
7️⃣ Predator
Ця гра досить проста, але дуже ефективна, особливо для повільних та пасивних студентів. Студенти стають у лінію поруч зі стіною і протягом всієї гри не можуть відходити від стіни та бігати класом. Я запитую і називаю ім'я студента. Питання може бути будь-що, наприклад: "Назви п'ять тварин". Після цього я повільно починаю йти у напрямку студента. Студент повинен відповісти на запитання до того, як я підійду до нього впритул.
8️⃣ Hide and seek
Ця гра відмінно підходить як для повторення, так і для вивчення нових слів. Для початку я розкладаю флешкартки по кутках у класі. Я сідаю на стіл у центрі кімнати, заплющую очі, називаю картку і вважаю 5 секунд. Студенти повинні підбігти до правильної картки та стати в тому кутку. Після чого я розплющую очі і ставлю кілька запитань. Можна ставити запитання як усій групі одразу, так і кожному студенту окремо. Студенти, які зайняли неправильний кут, вибувають із гри. Після закінчення гри залишається один або кілька студентів, які одержують бали.
9️⃣ Simon says
Це класична всім відома ESL гра. Грати в неї найкраще стоячи. Правила досить прості: я даю команду і перед командою додаю Simon says. Наприклад: "Simon says touch your nose". Студенти повинні виконати те, що я сказав, але лише у тому випадку, якщо перед командою прозвучало Simon says. У випадку, якщо я говорю, наприклад: "Touch your nose", то студенти не повинні виконувати цю дію. Ті, хто втратили пильність та виконали дію, вибувають із гри.
🔟 Guess the sound
І насамкінець, дуже проста гра, але в той же час максимально захоплююча. Студенти заплющують очі, і ви включаєте будь-який звук або звук, що стосується теми уроку. Наприклад, якщо тема уроку "тварини", можна використовувати звуки тварин. Спочатку студенти вгадують, яка тварина видає цей звук, після чого відкривають очі і дивляться відео з цією твариною. Перегляд відео в кінці робить процес гри більш захоплюючим.
Важливіше за саму гру тільки те, як ви граєте. Навіть найвеселішу гру можна провести нудно та нецікаво. З ключових моментів у викладанні, крім ігор, я ще відзначив би вашу мову тіла, інтонацію, міміку обличчя. Пам'ятайте, що більшість часу потрібно проводити посміхаючись. Дуже важливо тримати інтригу під час будь-якої гри та відчувати настрій студентів. Якщо гра пішла не за планом, її завжди можна змінити іншою грою.
2️⃣ Hula hoop game
Для початку потрібно поділити студентів на команди. Кожна команда отримує один обруч, і всі члени команди тримаються за обруч. Якщо немає обруча, то студенти формують коло та тримаються за руки. На підлозі по всьому класу розкладено флешкартки. Я називаю одну з них, і команда, яка перша бере цю картку в кільце, отримує бали. Виглядає це приблизно як на картинці:)
ENGLISH